12 години от смъртта на Ванга

Днес се навършват 12 години от смъртта на пророчицата Ванга - Вангелия Пандова Гущерова.

Много хора все още вярват, че тя притежаваше дарбата да предсказва бъдещето, да посещава духом различни места и да говори с цветя, припомня БГНЕС.

Ранните детски години на Ванга са белязани от страданието. Майка ѝ умира докато тя е все още невръстно дете, а баща ѝ е мобилизиран в българската армия през Първата световна война. През този период живее под надзора на съседите си. В детството си Ванга била обикновено момиче и не проявявала претенции за наличие на свръхестествени способности. Обичала да си играе на лечение и предписвала на приятелите си разни „лечебни" треви. Бащата се жени повторно, а дъщерята помага в домакинската работа.

На 12-годишна възраст загубва зрението си в следствие на внезапна буря, при която Ванга бива грабната от силния вятър и по-късно, след дълго търсене бива открита затрупана с камъни и пръст в една нива. От 1925 г. живее в дом за слепи, където прекарва три години. След смъртта на втората си майка, Ванга се прибира вкъщи, за да се грижи за по-малките си братя и сестри.

Претенцията ѝ за пророчески способности възниква постепенно. Твърди се, че помогнала на баща си да намери чужда овца, открадната от стадото, което той пасял, като точно описва двора, в който била скрита. Ванга казала, че била видяла всичко насън. Става известна през годините на Втората световна война. Отчаяни хора, загубили връзка с близките си, отивали при Ванга с надеждата да ги успокои или да им каже къде се намират лобните им места. Приписваните ѝ необичайни способности Ванга обяснява с присъствието около нея на особени невидими същества, чийто произход не може да обясни. Споделя и за съществуването на извънземни раси, които били населявали и Земята.

През последните години от живота си тя инвестира построяването на параклиса „Св. Петка Българска" в местността Рупите, Петричко. Ванга умира на 11 август 1996.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини