Търсят бойци от врата на врата

Военните тръгват от врата на врата да ухажват безработни младежи. Целта е да понапълнят пустите казарми с кадрови бойци. "Ало, здравейте, господине! Искате ли да станете войник?" С тези думи могат да ви изненадат по телефона идния месец, ако сте до 32 години и регистриран в бюро по труда. Армията изнемогва, само за София трябва спешно да бъдат назначени 2200 души.

Висшите военни са решили да изготвят списък със свободните места във войската и да го разлепят в бюрата по труда. Социалните работници се ангажирали да проверяват кой все още търси работа и да агитират по телефона за армейска служба. Ще се организират и срещи в местните общини с началниците на военни отдели. Униформените ще обясняват къде са им поделенията, кои длъжности са свободни и какви са преимуществата на професията.

Дванадесетте началници на военни отдели за София, които всъщност отговарят за по два района, ще обикалят столицата като линейки. През август и септември трудови борси ще се организират два пъти в седмицата. Военните ще носят целия комплект документи за постъпване на служба и кандидат-войниците могат мигновено да ги попълнят, да минат преглед във Военномедицинска академия и да сложат фуражката.
На срещите ще бъдат канени само безработни до 32 години, защото това е пределната възраст за влизане в армията. Най-голям е гладът за гвардейци, обясниха от Столично военно окръжие. 70 левенти не достигат за попълване на най-елитната част на войската.

Източник: standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини