Евакуираха 500 души от заплашен с бомба влак

Сигнал за поставено взривно устройство в ускорения бърз влак № 2602 от София за Варна е получен в районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението"–Своге от анонимен глас.
По първоначална информация сигналът е бил за поставена бомба в тоалетната на третия вагон, съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура", цитирани от Фокус.

Във влака са пътували около 500 пътници. Той е спрян в 14.40 часа на входа на гарата в Своге. Хората са свалени там. Към момента няма открита бомба, но се чакат служители на ДОТИ.

Разпоредено е електрическа мотриса да отиде от София до Своге и оттам да извози пътниците от влака до гара София.

БДЖ ще поиска от МВР съдействие, за да се засили охраната в пътническите влакове. Това съобщи за Дарик Христо Монов, изпълнителен директор на превозвача. Взривно устройство засега не е открито, уточни Монов. „Една част от влаковете се придружават от патрулни двойки на „Транспортна полиция". Това е много важно условие и ние ще поставим такова изискване пред Министерството на вътрешните работи, за да можем да обхванем с патрулни двойки един голям процент от влаковете", каза още той.

Преди два дни анонимна заплаха за взривно устройство затвори Централна гара в София за около два часа. Пътниците бяха изведени, разписанието на влаковете не бе нарушено, билети се продаваха във влака. В четвъртък три бомбени заплахи бяха получени в ОДП-Варна, а два взрива избухнаха пред магазини на веригата "Пикадили". Късно вечерта на същия ден бомбена заплаха стана причина да бъде евакуиран "Синеплекс" - киното в мола Сити център до хотел "Хемус" в София.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини