Евакуираха мол в София посред нощ

Заради сигнал за бомба около 23 часа в четвъртък са били евакуирани посетителите на кино „Синеплекс" в столицата, предаде "Фокус".
Районът около Сити Център София, където се намират салоните на киното, е бил отцепен от полицията в широк периметър. След проверка по сигнала, екипи на полицията са останали през цялата нощ да охраняват сградата и района. Извън територията на киното в целия периметър около музея Земята и хората, кино "Синеплекс", хотел „Хемус", булевард „Арсеналски" и околните улици не е имало нищо извънредно.

Проверката за бомба е била заради забравена чанта с дрехи, съобщиха тази сутрин от пресцентъра на МВР. Чантата е била забравена в една от багажните клетки в Сити центъра. Това наложило извършването на проверка и евакуиране на намиращите се в МОЛ-а хора - такива е имало само в киното. Районът вече е проверен, а ограниченията са вдигнати.

Служителите от охраната на Сити центъра настояха журналистите, да не стоят в района и са категорични, че нямат право да коментират каквото и да било.

Рано сутринта в четвъртък - в 4,16 часа и 4,24 часа, станаха два последователни взрива в магазини от веригата "Пикадили" във Варна (Виж линка). По-късно бе евакуиран и Мол Варна заради съмнителен найлонов плик (по друга информация - картонена кутия). Оказа се обаче, че тревогата е фалшива.

В Сити център София също има хипермаркет на "Пикадили" и само там има багажни клетки.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини