MSI Wind поскъпва

MSI потвърдиха, че възнамеряват да повишат цената на мини ноутбука Wind U100 средно с $50. Базовият модел с триклетъчна батерия в момента се продава за $500, а този с шестклетъчна – за $550.

Говорител на компанията обясни, че MSI „нямат алтернатива" на увеличението и го аргументират с по-високата цена на батерията и други елементи на машината, които са нараснали значително. Онлайн търговци на дребно като Buy.com са помолени да отменят поръчките при сегашните нива на цените; в противен случай са заплашени със санкции от страна на производителя.

Wind беше един от най-евтините мини лаптопи и подби цените на множество модели Еее PC и подобните му, въпреки, че е с процесор Atom, 80-гигабайтов твърд диск и 10-инчов екран – характеристики, които го причисляваха към върховите в категорията. С повишението намаля разликата между Wind и Еее PC 1000H ($650), който в най-голяма степен се доближава до характеристиките му.

Неясно е дали и други производители на мини лаптопи използват същите компоненти и аналогично могат да вдигнат цените на продуктите си.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини