Категорична победа за волейболистите ни над Финландия

България постигна петата си победа в квалификациите за Световната лига надигравайки категорично Финландия като гост с 3:0 гейма (28:26, 30:28, 25:19).

Този път Тампере не донесе неприятни емоции на българите, макар и северняците да оказаха доста сериозна съпротива в първите два гейма.

Още в първият гейм стана ясно, че домакините няма да се дадат без бой и всичко вървеше точка за точка. След второто техническо прекъсване се стигна до 19:15 в наша полза, но последва разконцентрирване в редиците ни и изравняване. В крайна сметка след доста оспорвана игра успяхме да спечелим първата част с 28:26.

Сценарият се повтори и в следващия гейм като обратите съпътстваха мача през цялото време. Всичко започна точка за точка, а в последствие успяхме да поведем с 16:14. Само за да се стигне до изненадващ обрат и 24:22 за финландците. Предвкусвайки най-лошото момчетата на Мартин Стоев се мобилизираха и успяха да обърнат. След много борба Финландия се пречупи и във втория гейм при 30:28.

Сякаш само за толкова стигнаха силите на съперниците ни, тъй като в последната трета част бяхме безапелационни. До първото техническо прекъсване северняците успяха да удържат равенството, но след това лъвовете бяха пълни господари на игрището и абсолютно заслужено приключиха гейма и мача с 25:19.

Следващият двубой е утре от 18:30 часа отново в Зимния дворец на спорта в Тампере.
Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини