Разследват дознател от Хасково заради митничаря на Куйович

Срещу дознателя от ОДП Хасково Красимир Гюров пловдивската апелативна прокуратура е започнала предварително производство заради нарушения, съвързани с бившия митничар Михаил Янков, подсъдим по аферата "Куйович". Освен хасковския полицай, производства са започнали и срещу служители от агенцията по вписвания в Нова Загора, Стара Загора и Свиленград. Прокуратурата поиска проверка и на действията на служители от комисията "Кушлев".

Проверките на държавното обвинение са заради скандалните разкрития, че единият от хората на соченият за наркотрафикант Куйович - бившият свиленградски митничар Михаил Янков, е успял да продаде имоти и недвижимо имущество, въпреки че няколко месеца преди продажбата е бил арестуван и се е намирал в килията в старозагорския затвор.

Срещу хасковския дознател Красимир Гюров е разпоредена и вътрешна проверка със заповед на директора на ОДП комисар Атанас Ненков. Според публикация във вестник "Хасковска Марица" полицаят е забавил опис на имуществото на Михаил Янков, въпреки, че това му е било разпоредено още през януари. Така е станало възможно и извършването на сделките от затвора.

Според dir.bg става въпрос за продажбата на база за цветни метали на неговата фирма "Олимпиос"АД, за няколко апартамента и ниви.
Според магистратите Комисията за отнемане на незаконно имущество "Кушлев" не е реагирала навреме и това е позволило на Михаил Янков да извърши продажбата. И комисията, и прокуратурата са разбрали чия собственост са имотите едва месец след продажбата.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини