Преглед на печата – 7 юни

"Режат на парчета 36-годишна жена след сексоргия" е голямото заглавие над главата в днешния брой на "Хасковска Марица". По темата за садистичното убийство, което потресе вчера Димитровград, е отделена почти цялата криминална страница. Трупът на Минка Андреева бе открит рано сутринта от съседка. Полицаите се натъкнали на потресаваща гледка – жената била душена, рязана със счупена стъклена бутилка, изнасилена анално, пребита. По информация на съседи зверството станало след шумен купон, обилно полят с алкохол. Полицията работи по няколко версии.

"Откриха южната врата на Хасково" е водещото заглавие на първа страница. В материала четем за вчерашното тържествено откриване на ремонтирания булевард "Освобождение". Лентата резнаха новият посланик на Великобритания у нас Стивън Уилямс и кметът на града Георги Иванов.

"Даваме скъпият ток на съд". Заглавието от втора страница е цитат от изказване на изпълнителния секретар на федерацията на потребителите Павел Кърлев вчера в Хасково. Исканото увеличение на цената от 18 процента е невиждано, смятат от организацията на потребителите. Вестникът допълва, че все още няма окончателно решение на съда по делото, което федерацията заведе още през 2004 г. Тромавите съдебни процедури обезсмислят оспорването на цените, казва още Кърлев.

"Костадин Костадинов: Македония е българска" е друг акцент от страницата. Костадинов е регионален координатор на ВМРО за Североизточна България, а изказването му е по повод представянето на алманаха "Македония" вчера в Хасково.

"Заря и наздравици за "Планета Пайнер", информира изданието за официалното откриване на комплекса на музикалната компания в Димитровград.

"Хляб и торти представят на площада", съобщава вестникът за изложението на кулинарни изкушения на пл. "Свобода" днес от 12- 00 часа. Събитието е част от програмата на националния събор на хляба.

"Стартират футболните емоции" е водещото заглавие на спортната страница. Материалът е по повод откриващото се европейско първенство по футбол. Довечера от 19.00 ч. е първата среща – Швейцария – Чехия.

Съботният брой на "Хасковска Марица" е с две приложения – "BG жена" и "Арена". В първото е публикуван обширен очерк за сексапилната певица Ан Джи със заглавие "Като малка отглеждах червеи". Интригуващо.

В "Арена" пък заглавието на водещия материал е типичен пример за оксиморон (умна глупост): "Пламен Юруков: Следвам златното правило – умният шеф е най-глупав".

Още новини и коментари – в днешния брой на "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини