Проверяват матурите през пръсти

Учители претупват проверката на матурите по български език и литература в стремежа си да прегледат повече писмени работи.

Причината е, че за всеки коригиран тест са им обещани по два лева от Министерството на образованието, разкриха проверяващи пред "Монитор".

Всички матури се четат от близо 700 преподаватели от цялата страна на тайно място в София, което до вчера не беше известно.

"Секретната" проверка се извършва във Висшето строително училище "Любен Каравелов", което се намира на улица "Суходолска" в покрайнините на столицата.

"Ние проверяваме по две, максимум три папки с матури на ден. Всяка една от тях съдържа по 30 теста. Трудно ни е да проверяваме повече работи, защото тогава бихме ощетили децата. Не може да бързаш и да четеш през пръсти и в същото време да си обективен", коментират пред "Монитор" трима независими един от друг учители от различни градове.

И тримата обаче разказаха за техен колега, който се хвалел как е коригирал 7 папки с матури и си е докарал около 400 лв. само за ден.

Днес ще се проведат матурите по история и цивилизация и физика и астрономия, съответно от 8.00 и 14.00 часа.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини