Домусчиев: Бизнесът излиза на протест заради цените на тока

Бизнесът ще излезе на протест заради готвеното увеличение на цената на тока, обяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. „Организираме „ден на траур за българската икономика“, съобщи той в интервю за Радио К2.


По думите му парите от увеличената двойно такса „задължение към обществото“ ще отиват „да пълним дупките от корупцията, злоупотребите и лошия мениджмънт в енергетиката, в джобовете на пет-шест олигарси, които стоят зад голяма част от ВЕИ-тата“.


„Хората са без работа, предприятията нямат възможност да си позволят да вдигнат заплати, а същите тези господа, половината от които са депутати, са собственици на големите ВЕИ-та и успяват да си прокарат политиките“, скочи гневно Домусчиев. Според него досега фирмите винаги са търпели, но от един момент няма накъде. „Стимулираме износа на евтина електроенергия, а пък скъпата оставаме за милия роден бизнес и милото и родно, скъпо население на България. Това продължава с години и няма как да не се стигне до протести“, каза още Домусчиев.


Той остро критикува шефа на КЕВР Иван Иванов. „Този човек или е скаран с математиката, или не знам...“ И продължи: „Реформи в България, с изключение на пенсионната система, до момента няма. Най-тежко е положението в системата на енергетиката. За 6-7 месеца освен пожелания и общи приказки не видях нищо. Нито НЕК се реформира, нито дружествата на БЕХ извършват някакви реформи. КЕВР дали е с „Д“ отпред, или е без „Д“, си остава същата организация, която просто събира заявки.“


Той обобщи, че „всичко в България днес е на просия“.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини