Затлъстяването по-опасно от тероризма

Прекалено много внимание се обръща на тероризма, а се пренебрегват опасни за живота заболявания, с които човечеството се сблъсква всеки ден.
Смъртоносните фактори като нездравословното хранене, тютюнопушене, заседнал начин на живот могат да бъдат приоритет в борбата с предотвратимите хронични заболявания.

Макар и глобалният тероризъм да взима многобройни жертви, далеч повече са тези на затлъстяването, диабета, тютюнопушенето. Това бе основната тема, обсъждана на конференцията Oxford Health Alliance на международно ниво, съобщава puls.

Особено място в живота ни днес заема тихата епидемия от обезитет. Смята се, че през следващите 10 години 388 милиона души ще умрат от усложненията на наднорменото тегло.

Въпреки това в програмите на правителствата и в медийното пространство на този и други социално значими здравословни проблеми, не се обръща достатъчно внимание.

Подчертано бе значението на физическата активност за доброто здраве. Но за поддържането и на адекватно ниво са необходими радикални мерки, а не просто напътствия от медицинските лица.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини