Най-спонтанните моменти от Оскарите: Хавиер Бардем взе статуетката си в тоалетната

По-голямата част от церемонията за наградите "Оскар" е по сценарий, дирижирана и репетирана. Зад кулисите на Кодак тиътър обаче е съвсем различно, предаде Асошиейтед прес.

Зад кулисите звездите се тресат от нерви, срещат се спонтанно с колеги, поправят прическата и грима си в последния момент. Отдавна утвърдили се звезди се сблъскват с новоизлюпени знаменитости, докато се промушват между реквизит и оператори.

Когато Марион Котийар, например, мина зад кулисите с "Оскар" за най-добра актриса, Форест Уитакър я скри в прегръдка, която продължи поне минута. След това двамата се погледнаха и се засмяха. Актрисата трепереше цялата.

Форест Уитакър я поведе под ръка за овациите на победителя. Тилда Суинтън беше толкова изненадана от наградата "Оскар" за поддържаща роля, че само повтаряше "Ау, Ау!", излизайки от сцената. Тя дори забрави плика с името на победителя и Алън Аркин я догони, за да й го даде. "О, да. Това е доказателството", каза Суинтън, хващайки го под ръка.

Катрин Хейгъл призна пред публиката, че е много нервна. Преди това зад кулисите човек от персонала я попита дали е добре. "Трябва ми цигара", каза тя, взимайки една от охраната. Камерън Диас също имаше проблем. Тя не можа да каже думата "операторско майсторство" на сцената. Не можах да изрека категорията на наградата, оплака се тя на Ейми Адамс, а по-късно и на Дженифър Гарнър.

Гарнър я успокои, че така е била очарователна и по-естествена. В екологичната Зелена стая на моменти имаше не по-малко звезди, отколкото сред публиката. Пенелопе Крус седеше там със сестра си Моника. При тях дойдоха Майли Сайръс, Джони Деп и Ванеса Паради.

Марион Котийар тъкмо щеше да се присъедини към тях, когато разбра, че вътре не се пуши. В коридора Патрик Демпси и Катрин Хейгъл от "Анатомията на Грей" се сблъскаха в Ейми Адамс от "Омагьосана". Те си поговориха, че участието в церемонията за наградите "Оскар" никак не е лесна работа.

Тоалетната зад сцената също бе търсено място. Търпеливо реда си на опашката изчакаха Джесика Алба и Форест Уитакър. Хавиер Бардем взе статуетката си вътре. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини