Преглед на печата - 11 януари

"Студът уби 4 жени", е стряскащото заглавие от първа страница на "Новинар Юг". Вестникът цитира справка от отделението по съдебна медицина в местната болница. И четирите починали са възрастни жени, които са живеели сами и за които никой не се е грижел постоянно.

"Учат при 10 градуса", е другото водещо заглавие в днешния брой. Температурата е била измерена в димитровградската математическа гимназия. В "Раковски" в Хасково пък се потят на 27 градуса.

"Менингит покоси кърмаче", продължава с тревожните заглавия "Новинар Юг". 9 души са били приети в болница с диагноза "вирусен менингит", а един от тях е бил с тежката му форма - менингокок. Сред пациентите има и едно кърмаче от Хасково, но състоянието му вече е стабилно.

"25 малки готвят бунт срещу Здравната каса", четем още на днешните новинарски страници. Управителите на лечебни заведения от Южна България се събират в Свиленград заради застрашените от затваряне болници.

Вестникът цитира и управителя на димитровградската болница "Света Екатерина", Мария Боспатчиева, която заявява: "Закриваме отделения". Има голяма вероятност цели отделения в общинските болници да бъдат затворени, защото ще останат без задължителните специалисти, за да работят по клинични пътеки.

"Редник ще плаща 16,5 бона за катастрофата до Малево", е водещото заглавие на трета страница. Освободиха от наказателна отговорност Николай Николов. Войниците и товарът не били разположени правилно в каросерията.

"Събарят "Свети Георги", чистка на Кенана", това съобщава от първата си страница днешният брой на "Хасковска Марица". Всички незаконни обекти в парка ще бъдат премахнати, цитира вестникът кмета на Хасково Георги Иванов.

"До края на януари ни брикети, ни цепеници в "Топливо", е другото притеснително заглавие в "Хасковска Марица". Складовете за твърдо гориво в областния град тотално се изпразниха. Последните близо 200 кг цепеници в склада на "Топливо" дори скараха двама клиенти вчера по обяд.

Продължаваме със заглавията от първа страница: "Адвокати роптаят срещу скъпи тоги". Хасковски юристи изразиха недоволство от високите цени на станалите задължителни за тях тоги.

"Търсят трети зам.-кмет на Хасково", четем още на страниците на "Марица". Третият заместник-градоначалник ще бъде с ресор селско стопанство и други дейности.

"Даскали от 6 страни в общ проект", това е заглавие с адрес Харманли. Учители от Турция, Испания, Румъния, Полша, Германия и Англия ще участват в разработката на съвместен проект "Създай и обнови". Вчера първите гости от Турция са били тържествено посрещнати от ученици от местното НУ "Отец Паисий".

"Разкарват до Хасково свиленградчанин с пневмония", "Приключва изкупуването на тютюна в Ивайловград", 6-ма със сифилис в Свиленград" - всичко това - в днешния брой на "Хасковска Марица"
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини