15 000 лв.обезщетение за войник пострадал по време на служ

Военният съд в Хасково приключи делото за катастрофата между селата Корен и Малево при която пострадаха 14 военнослужещи от поделение 52 740 в Хасково.

Инцидента стана на 1 август миналата година, като тежко пострадали бяха 4 от войниците. Само един от тях – Иван Койнарски, който беше с временна опасност за живота след катастрофата, предяви граждански иск от 50 000 лева срещу колегата си Николай Николов. Той управляваше катастрофиралия камион, с който войниците се връщаха от учение на военния полигон край село Корен.

На днешното заседание Николов бе освободен от наказателна отговорност, но му бе постановена глоба от 1 500 лева и 7 мецеса лишаване от правото да управлява моторно превозно средство. Уваженият от съда иск е в размер на 15 000 лева, които Николов трябва да изплати на колегата си Иван Койнарски.

Николов бе признат за виновен за управляване на бойна машина с несъобразена скорост, довело до катастрофа, при която са причинени среди телесни повреди на четирима военнослужещи и нанесени значителни имуществени вреди.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини