Излезе от печат новата книга на Маргарита Павлова „Черупчица и Седефеният Рибко”

    В навечерието на 24 май от печат излезе  най-новата книга на Маргарита Павлова със заглавие „Черупчица и Седефеният Рибко”. Тя съдържа дванадесет приказки, придружени от  дванадесет цветни илюстрации нарисувани от  Яна Илиева. Книгата е издадена от издателство „Български писател”, редактор е Боят Ангелов, а коректор Георги Драмбозов. Това е първия общ проект на двете кърджалийски, но те споделиха, че ще продължат да работят заедно и занапред.

    От приказките ще разберем как Рибко получи името си. На кого Черупчица  подари седефа си. Как се държи една Морскозвездна гостенка, дали  Морският таралеж ще пожали Морската салата. Ще разберем за странна риба със страшното име Морски дракон, за това, че може някой да живее на гърба ти, без да подозираш. А черупката Чер Чер ще ни разкаже  за Големия  бариерен риф. 

    Интересното в тази книга е, че всички персонажи са действителни обитатели на Черно море. И децата четейки книгата  освен, че ще се забавляват, ще научат много неща за тях.

    Първото представяне пред публика ще е по случай деня на детето 1 юни пред деца чийто родители работят в завод „Пневматика-Серта АД”.

    Маргарита Павлова и Яна Илия поздравяват всички по случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини