Ученици от Крумовград се обучават в сервизите на „Форд“ и „Тойота“ в Одрин

20 възпитаници  от професионалната гимназия по транспорт „Хр. Смирненски“ в Крумовград усъвършенстват професионалните си знания, умения и компетенции по компютърна диагностика и ремонт на автомобили вОдрин. Учениците се обучават и работят в модерни предприятия със съвременно оборудване по проект „Транснационална мобилност за успешен професионален старт“ по Програма „Еразъм+“, Ключова дейност1″: „Образователна мобилност за граждани“, Сектор ПОО.

Надяваме се, че 20-дневния престой ще увеличи шансовете за успешна реализация в професията и ще подобри конкурентоспособността ни. Мобилността се осъществява в сервизите на „Форд“, „Тойота“, „Опел“ и офисите на „Едирне груп„. Пристигнахме с големи очаквания и не сме разочаровани. Най-добрите от участниците ще бъдат наградени със сертификати от собствениците на предприятията, които тук са атестат за добре свършена работа.

Одрин е великолепен град в покрайнините на Република Турция. Известен е с многото си джамии, най-голяма от които е „Селимие“. Тук се намират още и възстановената българската църква „Св. Константин и Елена“, както и действащата „Св. Великомъченик Георги“ , която посетихме още на вторият ден. Чудесни със своята архитектура, запазени  до днес и още действащи  са мостовете  над  големи български реки – Тунджа и Марица, които се събират в Одрин. За тях знаем, че са построени и проектирани от Мимар Синан, който е османски архитект и инженер, най-значимия строител в историята на османската архитектура. Градът е очарователен и навсякъде може да чуеш разноезична глъч от туристи и предлагащи стоката си дюкянджии и търговци.

Дарина АЛЕКСИЕВА, ХI клас

Христина БАЛАБАНОВА, ХI клас

От клуба на младия журналист в професионална гимназия по транспорт в Крумовград

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини