Най-силната прегръдка за мама в училището в Миладиново

Класната стая на втори клас в ОУ ”Христо Ботев” в село Миладиново сияе от цветове и пролетна украса. Препълнена от майки и баби, изпълнена с вълнението на второкласниците. На празника на мама учениците с класен ръководител Невин Камбер представиха пред майките тържество по случай 8 март, Ден на жената.
Невин Камбер ръководи емоционалния спектакъл, а специалните гости с гордост наблюдаваха малките. Тържеството започна с презентация за 8 март, последваха стихчета и кратки признания. Вълнуващи бяха изпълненията на песните „Букет за мама” , „Мила моя, мамо” , „Братче и сестриче”.  С тях второкласниците изразиха голямата си обич към техните майки.
Когато настроението бе приповдигнато, а въздухът ухаеше на пролет и цветя, настъпи моментът за игрите. Те бяха интересни и интелектуално стимулиращи, така и забавни. Последва танц с обръчи и цветя.
След като всяко дете напълни кошницата си, действително дойде и пролетното настроение, макар че навън зимата все още не си е отишла.
В играта “Най-силната прегръдка” децата и майките се прегърнаха, а помежду им стоеше по един надут балон. Задачата им бе да го спукат чрез силата на прегръдката. Накрая децата подариха на майките си саморъчно изработени картини с техниката „квилинг”.
Директорката на училището Зюмбюл Камбер поздрави всички дами, като им пожела да бъдат силни, горди, уверени в себе си, щастливи и обичани жени.
Празникът завърши с българско хоро, на което се хванаха баби, майки, ученици и учители.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини