Петима славейковци - шампиони на национален кръг по английски език

    „Славейков“ с най-много класирани за финала на олимпиадата по английски

    Навръх празничния 8 март класираните за национален кръг на олимпиадата по английски език ученици от СОУ „Петко Рачов Славейков“ се срещнаха с директора Милко Багдасаров, за да разкажат как върви подготовката за финалното състезание. На десетокласниците Зинети Йетим, Синем Мюмюн и Станислав Атанасов, както и на бъдещите абитуриенти Хюсеин Хюсеинов и Григор Пенев предстои в петък да отпътуват за Габрово, където ще се явят на националния кръг на олимпиадата по английски език. Правото да участват получиха след изключително успешното си представяне на областния етап, където Станислав получи най-много точки от всички класирани в страната – 95,5, а на второ място е Зинети с 95 точки. Синем има само с една точка по-малко от съученичката си. В групата на дванадесетокласниците Хюсеин заслужено спечели 92, а Григор – 91 точки. Финалното изпитание ще се проведе на 12 март 2016 г. в Националната Априловска гимназия, гр. Габрово.

    СОУ „Петко Рачов Славейков“ изпраща с много надежди петимата свои ученици на националния кръг на олимпиадата по английски език. Това е и най-многобройната група, която кърджалийско училище класира на финалния кръг през тази учебна година. Повторното явяване на национален етап на Хюсеин и Зинети, които миналата година отново бяха класирани заедно с вече завършили ученици, доказва високото ниво на обучение по английски език в СОУ „Петко Рачов Славейков“.

    Петимата славейковци споделиха с директора Багдасаров своите очаквания и нагласа за предизвикателството, което им предстои в края на седмицата. Увериха го, че познават добре формата на олимпиадата и ще вложат всичките си знания и цялото си спокойствие, за да постигнат възможно най-високите резултати. Получиха неговите окуражителни думи и уверението му, че те вече са шампиони.

    Успехът на класираните за национален кръг ученици е плод както на техните знания и упоритост, така и на педагогическите умения и усилия на преподавателите им Елена Йосифова /10 клас/ и Марин Моллов /12 клас/. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини