Ученици от Електрониката опознават Техническия университет

Бъдещите инженери, настоящи ученици от ПГ по електротехника и електроника “Капитан Петко войвода” в Кърджали, посетиха Дните на отворените врати в Техническия университет – София. Посещението се осъществи в рамките на подписан договор  между висшето училище и професионалната гимназия.

За два дни младежите от ХI „б”  клас на на Електрониката посетиха Кариерния център към Техническия университет, библиотеката, спортната база и няколко лаборатории. Това стана благодарение на добрата организация на Информационния център и съдействието нагл.асистент Светлин Антонов. Кърджалийските преподаватели се срещнаха и разговаряха за възможните добри перспективи на своите възпитаници с ректора на Университета проф. дтн инж. Георги Михов, който е с кърджалийски корен.

На практика учениците  се информираха как биха могли да продължат избрания път след петгодишното си обучение в професионалната гимназия. Освен богатата информация, свързана с възможностите за обучение и перспективите за реализация у нас и в чужбина, младежите  разбраха повече и за стажанските програми, за вариантите да получат стипендии за инженерно образование, възможностите за заплатена практика по време на следването.

Те се срещнаха и разговаряха с млади преподаватели новатори като Момчил Петков,председател на Студентския съвет, и се убедиха, че наистина е възможно в тесните университетски лаборатории да се зародят големите полети на технократската мисъл.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини