Хасан Азис сред номинираните за Управителния съвет на Сдружението на общините

Окончателно станаха ясни номинациите за членове на Управителния съвет на Сдружението на общините в България (НСОРБ). Днес организацията провежда Общо събрание, което трябва да приеме промени в устава и ръководните ѝ органи.

Номинираните за членове на УС са разделени в 7 категории според регионите, които ги издигат.

От Югозападен регион номинираните са: Атанас Камбитов, Владимир Георгиев, Владимир Москов, Ивайло Симеонов. Те са кметове съответно на Благоевград, Самоков, Гоце Делчев и Елин Пелин.

От Северозападния регион издигнати са Донка Михайлова, кмет на Троян, Златко Живков на Монтана, Калин Каменов от Враца и Пенка Пенкова, Лом.

Емил Кабаиванов, кмет на Карлово, Иво Димов на Димитровград, Мюмюн Искендер на Минерални бани, Павел Гуджеров на Раковски и Хасан Азис на Кърджали са номинирани от Южен централен регион.

От Северен централен издигнатите кандидатури са Айхан Хашимов, кмет на община Лозенец, Даниел Панов, кмет на Велико Търново и Пламен Стоилов, кмет на Русе.

От Югоизточен регион номинираните са Георги Георгиев, кмет на Тунджа, Георги Димитров на Карнобат, Димитър Николов, кмет на Бургас.

Номинираните от Североизточен регион са Александър Горчев от община Велики Преслав, Иванка Петрова, кмет на община Смядово, Нуридин Исмаил от община Хитрино.

За Столична община единствената кандидатура е тази на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Управителният съвет на НСОРБ е изпълнителен орган, който организира изпълнението на решенията, приети от Общото събрание. Той избира и освобождава изпълнителния директор и определя възнаграждението му. Взема решения за разпореждане с имуществото на сдружението. Обсъжда изготвения от изпълнителния директор проект на бюджет и го внася в Общото събрание. Освен това, УС има правомощията да създава комисии и различни звена в рамките на организацията, да присъжда отличия от нейно име, да изключва нейни членове и др.

Източник: http://www.kmeta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини