Цвета Караянчева: Имаме готовност да поемем общинския съвет в Кърджали

Проблемите, които има ДПС в Кърджали, са наистина сериозни и те са в посока на това, че вече шести път не могат да изберат председател. Това не е добре, защото рефлектира върху гражданите на Кърджали. Наближава приемането на бюджета, който трябва да мине през съответните позиции и това не може да се случи на този етап. Това заяви в предаването "Беновска пита" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Имаме готовност да поемем общинския съвет в Кърджали и можем да се справим, след като ДПС нямат тази възможност, посочи тя, като допълни, че това не е обсъждано с тримата съпредседатели на ДПС.

По думите й е възможно проблемът в Кърджали да се дължи на факта, че Лютви Местан е от там, като отбеляза, че ДПС категорично отрича такава възможност. 

По отношение на въпроса на водещата във встъпителните й думи "Г-жа Кунева и г-да Лукарски , Исмаилов, Ненчев, Великов, моля Ви да отговорите ясно: позволяват ли ПРАВИЛНИКА НА ПГ НА РБ-чл. 15 и чл. 16 и СПОРАЗУМЕНИЕТО на РБ-раздел II.1.4 във вр. с чл. III.1 и `чл. IV.1 и IV.2 да излъчите вицето Кунева или когото и да е за образователен министър недвусмислено и безспорно?” Караянчева коментира, че това наистина е добър въпрос. "Радан Кънев обикаля по някои телевизии и говори за колегите си. Вече и хората са объркани от поведението му”, каза още тя.

Цвета Караянчева заяви, че не може да каже дали Радан Кънев и отцепниците ще се подпишат под анекса към коалиционното споразумение, но липсата на техния подпис няма да обезсили коалицията. „Те са опозиция на самите себе си“, каза още депутатката от ГЕРБ. Тя се надява Радан Кънев за излезе и да каже с кого е в политиката, защото прави нов десен проект, а нарича колегите от РБ „орда и варвари“. Цвета Караянчева постави въпроса кога назначенията на ДСБ и Радан Кънев ще стоят още по високите етажи на властта в по-ниския и средния ешалон на администрацията, след като са в опозиция. Зам.-председателят добави, че не може само да се прави на интересен по телевизията и да пише статуси във Facebook, трябва да се срещне с хората по малките населени места, а не да претендира единствено за София, Пловдив и Варна.

"Няма как да влезем в техните отношения, защото те са група от партии, които са в коалиция", заяви още Караянчева. Относно Радан Кънев тя изрази категорично неодобрение, като каза, че не харесва хора, които искат всичко на всяка цена. 

„ДСБ ще гласуват ли Меглена Кунева или няма да гласуват?“, попита Беновска. "Ние имаме 12 души от РБ, които подкрепят работата на правителството, останалите се правят на ощипани моми, отговори Цвета Караянчева. Правителството има достатъчно подкрепа и Борисов е достатъчно толерантен", каза тя.

В края на разговора Цвета Караянчева пое ангажимента да попита Реформаторския блок кои остават вътре и кои продължават да подкрепят кабинета.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини