Министерството на здравеопазването обнови отделението по хемодиализа в Кърджали

    Министерството на здравеопазването със средства от държавния бюджет обнови отделението по хемодиализа в многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали.Изцяло подменена е 80% от апаратурата. Вече работят 6 нови диализни апарата,шест нови легла и цялостна система за обратна осмоза.Обновяването на отделението в Кърджали е част от национална програма на министерството за обновяване на отделенията по хемодиализа. Болницата в Кърджали е една от първите, в които се доставя нова техника. Заслугата е на народният представител Цвета Караянчева, зам.-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски и зам.-министърът на финансите и председател на съвета на директорите на болницата Фейзи Бекир.

    Днес на скромна церемония бе прерязана лентата на обновеното отделение.Присъстваха народната представителка Цвета Караянчева,зам.-министрите д-р Адам Персенски и Фейзи Бекир,лекари,медицински сестри,представители на други здравни институции.

    Били сме свидетели на други поводи за радост,когато сме обновявали наши отделения.Сега важното е,че дължим тази помощ не на еврофондове ,а на държавния бюджет.Направихме добър ремонт без да прекъсваме работа.Важното е ,че оборудването е ново.Отделението по хемодиализа е един от най-тежките сектори в болницата.Това посочи в приветствието си изпълнителния директор на здравното заведение д-р Тодор Черкезов.

    Народната представителка Цвета Караянчева определи придобивката като  полезна,важна и ключова.Тя посочи,че не само апаратурата е нова,но е и с по-голям капацитет.Правителството иска областните болници да отговарят на европейските стандарти,отбеляза Цвета Караянчева.Тя изрази надежда,че медиците ще работят със сърце,както и със старата техника.

    Тази инвестиция е доказателство,че областните болници остават структуроопределящи за Министерството на здравеопазването.До края на годината ще обновим и оставащите 20 процента от оборудването.Готвим още два проекта за болницата в Кърджали,каза от своя страна зам.-министър Адам Персенски.

    Повишаваме качеството на обслужването на пациентите.Можем да приемаме и хора от съседните области,подчерта зам.-министър Фейзи Бекир.Той бе категоричен,че правителството ще продължи да инвестира в болницата.

     От името на екипа на отделението благодари д-р Мария Димитрова.Тя посочи,че колегите и се гордеят с напълно обновената нова зала,която вече работи с пълно натоварване.

    Лично от свое име народната представителка Цвета Караянчева подари на отделението телевизор.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини