Десетметров метален кръст се изправи срещу злото над Главатарци

    Десетметров метален кръст се изправи срещу злото над зоната за отдих Главатарци до язовир“Кърджали“. До кръста до май месец ще бъде издигнат параклис,посветен на Св.Николай Чудотворец, закрилник на моряците и рибарите. Идеята привлякла последователи и готвят параклис в зоната за отдих при с.Енчец, до брега на същия язовир.

    Идеята за създаването на божи храм в Главатарци принадлежи на арменеца Киворк Евлиян. Пърначално храмът е гласен да бъде в самата зона за отдих.Инициативен комитет от 36 собственици на хотели и вили в Главатарци обаче решава да бъде издигнат дървен кръст, като донего се построи параклис.Георги Башков закупува земята.По идея на фирма „Артметал“ се решава кръстът да бъде метален.

    Обадихме се на приятели.За кратко събрахме над 4000 лева.Получихме подкрепа от фирма „Артметал“ сподели пред медиите Георги Башков,един от инициаторите.Той заяви,че приятелите му от инициативния комитет са горди с издигането на кръст в Родопите.Той се виждал добре отдалеч.

    Молебен отслужи отец Николай Величков. Той се помоли за мир и благополучие.Свещеникът изпрази задоволство,че над Главатарци е издигнато „това кръстно знамение ,този духовен страж“.Той се призова Господ да пази хората от Главатарци от замислите на Лукавия.

    Стана ясно,че за да бъде изграден параклис ,е необходимо земята да бъде собственост на Българската православна църква.Бизнесменът Георги Башков сподели за Кърлджали бг вести, че започва процедура по прехвърлянето на собствеността на БПЦ.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини