Дарения за Бабин ден, Ротари прави поредния жест за Родилно

    Дарения получи за Бабин ден Родилното отделение на многопхрофилната болница в Кърджали.4 фетални доплера и 8 фетални стетоскопа получиха акушерки и лекари за професионалния си празник от Ротари клуб- Кърджали. Те бяха връчени на медиците от пастпрезидента на клуба адв.Наталия Пачилова. Дарението е част от грижите на ротарианците за училищто за майки „Дар“ в здравното заведение. Ще припомним, че наскоро пак по инициатива на ротаранците училището получи макети,които да се използват в предотвратяване на социално значимо заболяване като рака на гърдата.

    В приветствието си адв.Пачилова посочи,че Ротари клуб- Кърджали ,както и ротарианското движение са хуманитарна организация,като едно от направленията, в което работят е детското и майчино здраве. Тя благодари на д-р Дияна Йорданова от Родилно отделение,която насочи ротарианците към нуждите на училищто за майки „Дар“. Пастрезидентът на Ротари клуба посочи,че средстава та събрани от членовете на клуба и от проект, защитен от тях.Смятаме,че дарението е със значим социален ефект, каза Пачилова.. Тя се ангажира ротарианците и в бъдеще да помагат на болницата.

    Директорът на здравното заведение д-р Тодор Черкезов припомни за многобройните дарения на нашите ротарианци,включително и за модерния ковьоз осигурен с Ротари клуб от Бурса.Той подчерта социалната значимост на даренията.

    Д-р Дияна Йорданова показа приложението на дарените уреди и ползата от тях. С малко средства постигаме големи ползи, каза лекарката,която също е ротарианка.

    Представителката на фирма „Адерма“ партньор на болницата Гери Ангелова от своя страна също представи още едно дарение. То е от продукти за адаптивни грижи за новородените.Първи подарък получи новородената Деметра от Кърджали.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини