Местан: Разговорът за това дали ще има нова партия тепърва започва

Как ще продължавам да следвам убежденията си е въпрос, чийто отговор ще зависи от прекия диалог с нашите избиратели. Така Лютви Местан отговори на въпроса възнамерява ли да създава нова партия. Той уточни, че разговорът тепърва започва.

"Този разговор има продължение и от него ще се роди отговора на въпроса ще има ли нова партия", каза Местан.

"Напускаме парламентарната група на ДПС", обяви малко преди това депутатът Хюсеин Хафъзов. Решението, което е взето в сараите, според него е крайно несправедливо, неправилно и несъобразено с интересите на избирателите. "Това, което беше направено и начинът, по който се постъпи е разчетено като много голяма политическа грешка от нашите избиратели", каза още Хафъзов.

Той допълни, че с останалите трима депутати Лютви Местан, Шабанали Мехмед и Айдоан Али остават верни на принципите, заложени при основаването на ДПС.

"Следваме нашия председател, избран на конференция, но свален без проучване в средите на нашия избирател. Избирателите ни питат - допитахте ли се до нас, как го взехте това решение да бъде отстранен един председател, който през последните години доказа, че може да бъде не само председател, но и лидер на партията, каза още депутатът.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини