Избраха Фермер и Инженер на 2015 г. в област Кърджали

За първи път Териториалната организация на Научно-техническите съюзи Кърджали излъчи „Фермер на Кърджалийска област за 2015 година” и „Инжинер на 2015”.

Носители станаха Антон Петров и Владимир Петков. Агрономът-инженер Антон Петров прилага интелигентен подход в работата си. Той отглежда 14 дка праскови и 13 дка сливи в района на с. Рудина, изградил е капково напояване, закупил е и специализирана техника-трактор, има сериозен успех и в търговията с препарати за растителна защита.

Фермерът казва, че продукцията му се пласира много добре на вътрешния пазар, на този етап обаче няма намерения да затваря цикъла с разкриване не цех за преработка на плодовете, а да увеличи дка с овощни насаждения.

Енергетикът от „Горубсо-Кърджали” Владимир Петков, който е и академичен наставник, получи приза „Инженер на 2015”. Инициативата за тези награди са Клубът на селскостопанския специалист и Клубът на инженера към НТС-Кърджали, учредени преди няколко месеца.

Критерий за номинациите е внедряването на новости в производството. „Големият интерес ни изненада, бяха направени предложения да има номинации и за лесовъд и икономист на годината, сподели Магдалена Николова, ръководител на Териториалната организация на НТС-Кърджали.

Според нея тези отличия имат за цел да покажат добрия пример, да се дава възможност за обмяна на добри практики в реалния сектор и най-вече да се стимулират младите специалисти, от които има нужда всеки един сектор на икономиката.

Източник: http://www.kmeta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини