Училището в Рани лист отбеляза своя патронен празник

По повод патронния празник на ОУ “Н.Й.Вапцаров“- с.Рани лист“ на 07 декември, когато се навършват 106 години от рождението на поета Никола Вапцаров, учениците и учителите от училището посветиха поредица от дейности през седмицата, предхождаща 7 декември.
В понеделник бе дадено началото с прочувствено слово на г-жа Даниела Павлова- директор на училището и рецитал от стихове на поета, в изпълнение на ученици от прогимназиален етап. Подредени бяха в специален кът фотографии, под надслов „Моето любимо училище“, които бяха публикувани дни преди това в социалната мрежа за проучване на общественото мнение и оценка. Голямата награда от конкурса спечели Кадир Кадир от VІІІ клас.
Във вторник се проведе традиционния Кулинарен базар. Парите, събрани от базара ще се използват с благотворителна цел.
Вчерашният ден – сряда, бе посветен на ученическото самоуправление в училището. По традиция сред най-добрите ученици бяха излъчени „директор“ и „учители“. За първи път имаше и ученик-секретар. Официалното представяне на учителите-ученици премина по време на междучасието след първия час като г-жа Павлова разкри в няколко изречения трудната, но благородна и отговорна същност на учителската професия.
Новост тази година бе изборът на ученик-кмет. Настоящият кмет на селото – г-н Г.Фаик посрещна радушно своя заместник – ученика от VІІІ клас- Синан Месут. В приятелски разговор кметът сподели,че трудолюбието , уважението към хората и ученолюбието са ценни личностни качества.От своя страна Синан Месут, председател на ученическия съвет поиска съдействие за реализиране на някои училищни инициативи.
Младите вапцаровци знаят,че спортът е здраве. Затова четвъртият ден на седмицата се превърна в истински спортен празник. С вяра в силите си се състезаваха отборите по футбол и баскетбол на обновените игрища.
Под патронажа на кмета на с.Рани лист се проведе турнир по тенис на маса.
През цялата седмица ученици от начален етап стояха пред лика на Вапцаров в почетен караул. Изненада за всички беше огромната торта с макет на училището. Мероприятията завършиха с песни, танци и забавна дискотека.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини