Джемал Емурлов Джими „превзе” столичната галерия „Средец

    Творбите на Джемал Емурлов отново събраха неговите почитатели и приятели днес в столичната галерия „Средец”, а откриването на самостоятелната изложба „Джими” се превърна в събитие, на което присъстващите изказаха почитта и уважението си към отишлия си без време голям кърджалийски творец. 
    Изложбата бе открита от зам.-министъра на културата доц. д-р Бони Петрунова и кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. Зам.-министър Петрунова прочете и приветствие от името на министър Вежди Рашидов, в което бе изказана благодарност към организаторите за „възможността ценители и публика да разкрият отново за себе си творчеството на изключително скромния като характер, но забележителен художник Джемал Емурлов”.
    На откриването присъстваха съпругата, дъщерята и внукът на големия кърджалийски талант, както и много негови близки, приятели и колеги, сред които Захари Каменов, Димитър Грозданов, който е и главен редактор на списанията "Изкуство" и "Изкуство - Art in Bulgaria", Иван Стратиев и Зафер Галибов.
    Събитието бе уважено и от народните представители от област Кърджали Цвета Караянчева, Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед и Селиха Емин.
    Откритата днес експозиция включва творби на автора от 80-те и 90-те години на ХХ век, с които той е участвал в регионални и национални изложби, откупени за фонда на Галерията, а творбите са от фонда на художествен отдел „Станка Димитрова” при Регионален исторически музей – Кърджали.
    Изложбата „Джими” може да бъде видяна до 12 декември в столичната галерия „Средец” на Министерството на културата.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини