Славейковци подредиха благотворителен базар от домашни консерви

Верни на традицията и в съответствие с графика си, доброволците от "Ръка за помощ" при СОУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител Снежана Сиракова стартираха   своята благотворителна акция за набиране на средства в подкрепа на болни деца от Кърджали и областта. Това е първата коледна благотворителна акция. В нея всяка година активно се включват родителите на децата-добротворци, тъй като предоставят свое собствено производство домашни консерви. Инициативата се провежда изключително успешно, като наблюденията на доброволците показват, че разпродажбата на консерви се приема много добре, тези артикули се продават бързо и купуващите ги са много доволни. Базарът бе открит още в 8,00 ч сутринта от директора Милко Багдасаров с пожеланието "Успешни коледни акции, деца". Той сподели още "Силно подкрепям инициативата, не просто на думи, но и с това, че закупих 15 буркана със зимнина от предложените вкусотии..."

Учителите от най-голямото училище се отзоваха с ентусиазъм на поканата на своите възпитаници и напълниха торбички с домашно приготвени консерви за домовете си. След като преподавателите им така възторжено подкрепиха акцията, малчуганите от "Ръка за помощ" изразиха своето изключително задоволство и не спираха да се усмихват. За 2 часа събраха над 130 лева. През целия ден във фоайето на СОУ "Петко Рачов Славейков" до главния вход ще се продават дарените от родителите на децата продукти.

Проведените от "Ръка за помощ" акции от началото на учебната година са в подкрепа на хората с увреждания и на социално слаби деца от "училището за шампиони". На 3 декември предстои организиране на празник за хората с увреждания послучай техния международен ден. Славейковци по традиция са приготвили почерпка и кратка празнична програма. На този етап тече подготовката за коледните акции, организирани от местните институции, в които "Ръка за помощ" е винаги партньор.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини