48 медалисти от областния математически турнир в Кърджали

    На 14 ноември 2015 година Съюза на математиците, РИО Кърджали и ПУ „Паисий Хилендарски” гр. Пловдив  проведе за петнадесети път Областен математически турнир,  в който участваха 911 ученици от 3. до 12 клас.  Журито на турнира  бе с председател проф. Сава Гроздев – зам. ректор на Висшето училище по застраховане и финанси и членове проф. Рахнев- декан на ФМИ на ПУ, доц. д-р Росен Николаев – ръководител катедра „Приложна математика” на Икономическия университет във Варна, ас. Йордан Петков от Икономически университет Варна. 

    В турнира доказваха математическите си знания  ученици  от училищата в област Кърджали, както и от различни училища,  математически и природо-математически гимназии от Хасково, Свиленград, Димитровград, София, Тополовград и други.

    Спечелени бяха  48 медала - 15 златни, 12 сребърни и 21 бронзови медала, грамоти и предметни награди, а всички ученици получиха сертификати за участие в състезанието.

    Дванадесетокласникът от кърджалийската Езикова гимназия „Христо Ботев“ Георги Базлянков е безапелационният победител на юбилейното петнадесето издание на Областния математически турнир с максимален брой точки и носител на купата „Най-добър випускник“. Престижното отличие бе връчено от областния управител Илия Илиев.    

    Резултатите на учениците от 11. и 12. клас от XV Областен математически турнир даде възможност  да имаме 31 студенти в няколко университета в страната.  Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” признава 22 отлични оценки от Областният математическия турнир Кърджали 2015 за учениците от дванадесети клас. Същите оценки се признават и в ТУ Габрово, филиал „Л. Каравелов” гр. Кърджали  на ПУ и филиалът в Кърджали на МГУ гр. София.  Икономически университет Варна признава 9 отлични оценки на учениците от дванадесети клас и 9 отлични оценки на учениците от единадесети клас. Учениците от 11. и 12. клас, класирали се на първо място, Икономически университет Варна ги приема за студенти в желана от тях специалност и се освобождават от такса за първи и втори семестър, а за тези, класирани на второ и трето място – прием в желана от тях специалност и освобождаване от такса за първи семестър.

    Областният управител  удостои  с  грамота Павлина Георгиева – учител по математика в ОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Кърджали, за активна преподавателска работа, висок професионализъм, дългогодишен  принос за развитието на модерното българско образование и постигнати високи резултати в обучението по математика.         

      От името на Съюза на математиците в България - секция Кърджали,  Йорданка Чавдарова - директор на ГПЧЕ „Христо Ботев”, Златко Атанасов – директор на СОУ „Отец Паисий“ и Милко Багдасаров – директор на СОУ „П. Р. Славейков“ получиха почетни плакети в знак на благодарност и признателност  за активното и дългогодишно сътрудничество и за създаване на условия за изява на върхови ученически постижения в областта на математиката при провеждане на Областния математически турнир.

    Турнирът  е под патронажа на Областния управител – г-н Илия Илиев, а председател на организационния комитет кмета на община Кърджали - инж. Хасан Азис.

    Пожелаваме много здраве и нови успехи в областта на математиката!

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини