Икономиката с модерен кабинет по химия

 В обновения кабинет по химия на Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ като част от Програмата за вътрешноучилищна квалификация на учителите се проведе открит урок на тема „Скорост и катализа на химичните процеси“ с учениците от Х б клас. Води го преподавателят старши учител Ваня Деликирова, вдъхнала любов към химията на не едно поколение ученици. Урокът бе лабораторен, с прилагане на интерактивни методи. Учениците изследваха влиянието на външните фактори върху скоростта на химичните процеси, като извършиха експериментални и демонстрационни опити.  Демонстрираха практически възможностите си за осъществяване на химичен експеримент и спазване техниката на безопасна работа.
Кабинетът притежава ново интерактивно оборудване с мултимедиен протектор и безжична интернет връзка, както и външни ролетни щори, осигуряващи по-добра видимост на прожекционния екран. Въвеждането на ИКТ в часовете по химия създават възможност за разнообразяване на процеса на обучение и повишаване на ефективността му. Използват се презентации,  наблюдават се видеоклипове на химични реакции, които не могат да бъдат проведени в кабинета. Това повишава както интереса, така и активността на учениците в часовете.
Необходимото оборудване за лабораторните занятия и демонстрации по химия е ново и непрекъснато се използва. Затова сега часовете преминават много по-интересно и предизвикват учениците да следят активно преподавания учебен материал.
Гости на урока бяха учителите от Методическото обединение по природо-математическите предмети и класният ръководител на класа М. Кукев.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини