Хасан Азис и палестинския посланик обсъдиха възможността за обмен на туристи

    „В рамките на изминалите дванайсет години това е нашата трета среща и аз се радвам да посрещна доайена на дипломатическия корпус у нас в Кърджали”. С тези думи се обърна кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис към посланика на Палестина в България Негово Превъзходителство Ахмед ал Мадбух.

    Той пристигна в Кърджали по повод откриването на  две фотоекспозиции  на Посолството на Държавата Палестина у нас  -„Ясер Арафат” и „Палестина – Светата Земя”.  Посланник Ахмед ал Мадбух подчерта, че подобна инициатива е отличен повод кърджалийци да се запознаят с
    част от богатата история и култура на Палестина и привества градоначалника за това, че той лично ще присъства она откриването на изложбите тази вечер в 17,00ч.  в Керимовата къща.

    „ За нас България е приятелска страна и ние бихме приветствали вноса на различни продукти от тук, както и бихме предоставили преференции за български фирми, които искат да инвестират на наша територия, особенно в областта на електрониката. В тази посока бихме желали да работим и за развитието на връзките ни и с община Кърджали” , каза по време на разговора посланик Мадбух. Той обърна внимание  и на възможностите за  развитие на двустранните отношения в сферата на туризма.  Палестински фирми предлагат пакети за религиозен туризъм, които могат да представят пред кърджалийска публика. Кърджали пък може да привлече туристи с културно-историческите си обекти, най-значим и известен от които е скалният град Перперикон.

    Посланикът на Палестина в България Негово Превъзходителство Ахмед ал Мадбух отправи предложение към инж. Азис за бъдещо гостуване на дипломати от арабските държави в Кърджали, които на място да се запознаят с потенциала на община Кърджали. Инж.Азис прие предложението и заяви, че общината винаги е отворена към всяка една среща и визита .

    Това съобщиха от преслужбата на общинска администрация.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини