Собственик на нарко оранжерия в Черничево влиза в затвора за една година

Районният съд в Крумовград осъди 60-годишния Бойчо Ч. от село Черничево на 1 година  лишаване от свобода при общ режим и 5 000 лева глоба, за държане и отглеждане на високорисково наркотично вещество. Постигната присъда е отговор на повдигнатото обвинение от Районна прокуратура-Крумовград, съобщиха от ведомството.

На 26 август 2015 г. при претърсване в двора на къщата на Бойчо Ч. в с. Черничево, обл. Кърджали, са били намерени и иззети четири броя засадени растения, които на полеви наркотест реагирали на марихуана. Тяхната височина е от 1 м до 2,5 м.  На втория етаж на терасата на къщата били  намерени други четири саксии с 23 стръка растения, с височина от 15 см до 30 см,  които на полеви наркотест също са реагирали на марихуана.

Отделно от това на около 350 м от къщата на Бойчо Ч., в селскостопански навес за отглеждане на животни, били открити 2,3 кг суха листна маса - марихуана. Фактическата обстановка по делото се установява от иззети веществени доказателства – суха листна маса и стръкове растения, разпити на свидетели, извършена физико-химична експертиза.

Съдебният  акт е  постановен след споразумение между РП-Крумовград и защитника на подсъдимия, одобрен от Районен съд-Крумовград, и е окончателен.

Районен съд - Крумовград е постановил подсъдимият да изтърпи и наказание лишаване от свобода за срок от една година, което му е било наложено, по наказателно дело от 2013 г. за нанасяне на средна телесна повреда, и е било отложена с изпитателен срок.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини