Служители напускат новата пречиствателна станция заради ниски заплати

    Служители напускат новата пречиствателна станция за отпадни води в Кърджали заради ниски заплати.Според работещи в нея става дума за няколко случая.За сега заплатите са около 560 лева месечно,но чисто хората получават около 450 лв.По информация на ръководителя на проекта за Водния цикъл инж.Митко Синабов напусналите са двама.Заминали за Германия.

    Работещи в Пречиствателната станция сочат,че една от причините също била неизвестността около съдбата на съоръжението.До преди седмица те нямали трудови договори.Не се знаело и кога станцията ще мине към В и К-асоциацията.За сега тя се стопанисва от строителя „Кристална вода”.

    Няма основания за безпокойство,смята инж.Митко Синабов.Според него има повишен интерес към работните места в станцията.До седмица за новата цена на водата в Кърджали,включваща и добавка за пречистването ще се произнесе и КЕВР.Очаква се тя да бъде по-висока с около 40 ст.

    Веднага след това ще бъде решен и проблемът със собствеността и стопанисването на Пречиствателната станция,каза Синабов.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини