Илия Илиев и Хасан Азис кръстосаха словестни шпаги на първата сесия на местния парламент

    Областният управител Илия Илиев и новоизбрания стар кмет Хасан Азис кръстосаха словестни шпаги на тържествената първа сесия на ноизбрания Общински съвет. На практика те продължиха дебата от предизборната си кампания, когато двамата бяха основни съперници за кметския пост.

    В приветственото си слово към избраните съветници и кметове на населени места , както и към градоначалника Хасан Азис, Илиев подчерта,че през изминалия мандат не винаги интересите на гражданите са били защитени. Това което ще се прави от тух нататък трябва да е в пъти повече,категоричен бе областният управител. Според него Кърджали трябва да промени имиджа си на град, който е на опашката по доходи. Всяка стотинка на кърджалийските данъкоплатци да се харчи отговорно препоръча Илиев, намеквайки за дупката в общинския бюджет.Той призова за упорита работа на местния парламент,като изрази очаквания,че в него ще има конструктивна опозиция,която да гарантира стабилност в дейността му. Изрази увереност, че общинските съветници и кметове на населени места ,ще устоят на съблазните на властта.

    Всяка оценка за изминалия мандат има своето основание. Но оценката на избирателите не може да бъде оспорена. Доверието на кърджалийци ни дава основание да се чувстваме по отговорни, да работим с по-голямо усърдие,контрира Хасан Азис. Той посочи, че когато се дава оценка трябва да се има предвид постиганатото. Общината е шеста по изпълнени проекти ,финансирани от Европейските фондове. И това е свършено с подкрепата на Общинския съвет,подчерта градоначалника.Той припомни също газификацията,новата пречиствателна станция,привличането на инвестиции. Категоричен бе, че ще се повдигне социални статус на кърджалийци.

    Хасан Азис, 40 съветника и 94 селски кмета се заклеха да спазват Конституцията и да работят за интересите на кърджалийци. Те получиха удостоверения от председателя на Общинската избирателна комисия Даниела Петрова.

    На тържествената сесия присъстваха народните представители Мустафа Ахмед, Шабанали Ахмед и Ердинч Хайрула. Гости бяха и изпълняващия длъжността кмет Елисавета Кехайова и кметът на Черноочене Айдън Осман.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини