Ресми Мурад положи клетва за трети мандат

    Избраният за трети мандат кмет на община Ардино Ресми Мурад днес положи клетва на тържествено заседание на новия общинския съвет и встъпи официално в длъжност. Той получи удостоверението за избора си от председателя на Общинската избирателна комисия Руска Чаушева. Ресми Мурад се закле, че ще спазва Конституцията и законите на страната и ще работи за интересите и благоденствието на гражданите от община Ардино. Заедно с него положиха клетва новоизбраните общински съветници и кметовете на населените места. 

    Церемонията започна с химна на Република България и химна на Европейския съюз и бе открита от зам.-областния управител Румен Младенов. „На всички вас, общинари по дух и призвание, желая здраве, енергия и оптимизъм. Посрещайте предизвикателствата с хладен ум и горещо сърце. Всеки проблем решавайте с мъдрост, а критиката я приемайте с уважение, защото тя помага, когато се самозабрави човек. Управлявайте с отговорност и сърце! Винаги по-близо до народа и винаги искрени”,  заяви в приветствието си Младенов.

    Ресми Мурад поздрави общинските съветници и кметове с избирането им и пожела един успешен мандат за всички. „За мен е изключителна чест и признание за трети път да застана пред вас и да се закълна като кмет на Ардино. Доверието, което получихме от избирателите ни задължава и ни натоварва със сериозна отговорност”, заяви Мурад и подчерта, че заедно ги очакват много работа и много предизвикателства на времето. „За мен проблемите на града и населените места са с еднаква значимост. За мен няма приоритетно населено място, има приоритетен проблем. В тази връзка очаквам по-голяма активност от всички общински съветници, градивна и конструктивна дискусия”, отбеляза кметът Ресми Мурад.

    Първата сесия  на местния парламент бе открита и водена от най-възрастният общински съветник Тодор Буров.

    След тайно гласуване, за председател на местния парламент е преизбран Сезгин Байрам. „Благодаря Ви за доверието, което ми гласувахте. Обръщам се към всички граждани на нашата община, към всички Вас, независимо от политическите ви пристрастия, за да ви уверя, че ще бъда безпристрастен и обективен в работата си. Нека заедно в името на общото добруване, в името на общите ни ценности и стремежи да продължим да реализираме идеите и целите по превръщането на община Ардино в по-добро кътче, в което нашите деца ще имат възможност да растат, да се забавляват и да се реализират”, заяви Сезгин Байрям. Той предаде на кмета Ресми Мурад знамето на общината с пожелание да го опази чисто и неопетнено и след изтичането на мандата му да го предаде на следващия с чувство на удовлетворение от извършената дейност, в полза на хората от общината.

    Гюнер Шукри

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини