Кърджалийче с награда от конкурса"Космосът-надежда и бъдеще на човечеството"

    Тези дни приключи националният конкурс за рисунка "Космосът-надежда и бъдеще начовечеството". Той се провежда за седемнадесети  път ,като в него взимат участие десетки хиляди ученици от цялата страна.Тази проява е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическо тотворчество към проблеми и дейности ,свързани с изследване и използване на Космоса за мирни цели ,за търсене на нови области на приложение на космическите изследвания.

    Конкурсът се организира от фондация "Еврика"с научното ръководство на Института закосмически изследвания и технологиикъм БАН,в партньорство с други научни организации и е под патронажа на  първия български космонавт -ген. Георги Иванов .Тази година специализирано жури с председател доц. д-р Таня Иванова класира участниците и присъди трето място – диплом и предметна награда на Александър Младенов Гинчев на 14 годиниот СОУ „Йордан Йовков“, гр. Кърджали с научен ръководител  Веселин Тенчев за линогравюра на тема „Изпращане в Космоса – първите стъпки към бъдещето“.

    На снимката –отличената творба- линогравюрата "Изпращането в Космоса-първистъпки към бъдещето"

    Наснимката – кърджалийският ученик от СОУ "ЙорданЙовков" –осмокласникът Александър  Гинчев, с първия български космонавт-ген. Георги Иванов- патрон на конкурса "Космосът- настояще  и бъдеще на човечеството",по време на награждаването в София.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини