Елиф от Черноочене с поредно отличие от литературен конкурс

Eсето „Литературата е… начин да общуваш с хора, които никога няма да срещнеш“ на 17-годишната Eлиф Мехмед от 11 клас на Средно общообразователно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене е сред класиралите се творби в конкурса „1000 стипендии“ на Фондация „Комунитас“.
В неделя на 1 ноември, Елиф Мехмед след втори кръг на конкурса е отличена с 1-годишна изключителна стипендия, която е много рядка по своето естество.
Тийнейджърката вече за пета поредна година взима участие и се представя успешно в този конкурс.
Припомняме, че ученичката Елиф активно и успешно участва с лично творчество в различни национални и международни конкурси. Тя благодари на своите родители Недрет Мехмед и Фатмегюл Мехмед, които са учители. Те винаги са ми оказвали необходимата морална подкрепа, за да участвам в надпреварите, казва Елиф.
Проект „1000 стипендии“ е национален конкурс за ученици от 6-и до 11-и клас. В него се включва всеки ученик в тази възрастова група, като за това е необходимо под формата на есе да представи знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен. То обръща специално внимание на деца от малки населени места или други сходни обстоятелства.
Посредством „1000 стипендии“ Фондация „Комунитас“ осигурява годишна стипендия, която се състои от финансова част, достъп до професионални консултации и кредит за книги.
Конкурса се провежда на два кръга. Първият кръг представлява разглеждане и преценка на кандидатурите. С кандидатите, достигнали до втори кръг, през септември и октомври на текущата година се провеждат индивидуални интервюта. Финалното класиране за следващата учебна година се обявява на 1 ноември.

Исмет Исмаил

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини