Висока избирателна активност на балотажа в Кърджалийско,малко изненади

Изборният процес е приключил нормално в 10-те населени места, където се проведе втори тур на местния вот

Първият новоизбран кмет на балотаж в Кърджалийска област е Ерджан Мурадов от Реформаторския блок. Мурадов се наложи над опонента си от ДПС Хълми Садулах, получавайки подкрепата на 9 от гласували общо 13 души в ардинското  село Теменуга. Това съобщи за „Арда Нюз” председателят на ОИК Ардино  Руска Чаушева. Тя уточни,че  за другото населено място на територията на общината все още не бил ясен резултатът. ОТ 926 имащи право на глас в Жълтуша до урните днес са отшили 600 души. Претендентите за кметски стол  там са  Карамфил Димитров от ДПС и Красимир Даматов от ГЕРБ. Особено висока активност отчитат от ОИК-Кирково. Над 60% е активността в двете секции в Чакаларово, а в секцията в Самакитка тя гони 80%. В Чакаларово претенденти за кметския стол са  Христо Кръстев от ДПС и Стефан Календжиев. В Самокитка битката бе  между Хюсеин Хаджъбекир от ГЕРБ и Ембие Хюсеин от ДПС. Над 70% са гласувалите в община Крумовград-в селата Малък Девисил,Аврен и Черничево. В секцията в село Татул, община Момчилград, от имащи право да гласуват 95 души, бюлетини са пуснали 70. Битката  там е между Адифе Мустафа от ДПС и Мустафа Мустафа от ГЕРБ.

67% пък е била изборната активност в кърджалийското село Бели пласт. Там един срещу друг застанаха Ерай Мюмюн от ДПС и независимият Тасим Осман.  В другото населено място в община Кърджали, където имаше балотаж-село Чифлик изборният ден е приключил с 60,7% активност. . В Чифлик за кметския стол ще се борят Сейхан Салим от ДПС и независимият кандидат Нефиде Али.

Без сигнали за произшествия и нарушения на обществения ред премина изборният ден в областта. Само едно удостоверение за гласуване беше издадено в паспортните звена.

Арда нюз

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини