Центърът за настаняване от семеен тип в Момчилград приюти 14 деца и младежи

    На 28 октомври 2015г. се състоя заключителната конференция на проект „Център за настаняване от семеен тип в Момчилград” BG051PO001-5.2.12-0054-C0001 по схема „Да не изоставим нито едно дете – компонент 2 BG051PO001-5.2.12.

    Стойността на проекта е249 114,24 лв. и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

    Успешното реализиране и резултатите от проекта бяха представени от изпълняващия длъжността кмет на община Момчилград инж. Севдалин Огнянов, ръководителя на проекта  Ваня Петрова, управителя на ЦНСТ Момчилград Неджибе Гюлистан. Участие в конференцията взеха  директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” Нермин Мехмед и Йорданка Попянева, представител на РИО на МОН – Кърджали .

    Основната цел на проекта бе да се подпомогне пълноценното развитие и интеграция на 14 деца и младежи чрез прилагане на съвременни подходи на социална работа. За всяко дете е осигурена индивидуална грижа и подкрепа , основани на професионалната оценка на нуждите и анализ на ресурсите от квалифициран и обучен персонал;

    С разкриването на социална услуга „Център за настаняване от семеен тип“ се осигури възможност за предоставяне на комплексни социални услуги за общо 10 деца .

    Като резултат от изпълнението на  проект “Център за настаняване от семеен тип – Момчилград” може да се отчете, че се постигна подобряване благосъстоянието на 10 деца и младежи, изведени от специализирани институции и ДДЛРГ, чрез създаване на възможност да растат и живеят в условия, отговарящи на най-високо качествени стандарти.

    За всяко едно от децата се осигури подкрепяща среда, в която то да може да развива своя потенциал и да придобие социални умения и умения за независим живот, което улеснява социалното им включване.

    След приключването на проекта, услугата преминава в държавно делегирана дейност.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини