Дивият Запад оживява в Кърджали

На 27 октомври 2015 година от 18 часа в Дома на културата кърджалийци ще могат да присъстват на един уникален американски спектакъл, наречен “Каубои и индианци – в музика и стих”.

За първи път в България, на една сцена, зрителите ще могат да усетят атмосферата на Дивия запад, да видят и чуят индианци от племето „Кроу” (Монтана), действащи каубои от Аризона и кънтри музиканти от Калифорния. Едно невероятно приключение, което ще ви пренесе на непознати места и ще ви срещне с герои, които познавате само от книгите и филмите. Ще присъствате на индиански ритуали сред впечатляващ декор и автентични костюми.

Музикалният акомпаниемент е поверен на добре познатото американско дуо „Майснер и Смит” /Мeissner & Smith/ и на популярната българска  кънтри група Lilly of the West. Музикантите ще допринесат за атмосферата с автентентични инструменти като цигулка, банджо, мандолина, акустична китара, слайд китара, хармоника и други. Освен кънтри и уестърн мелодии, в спектакъла са включени и известни песни от поп и рок музиката, чрез които публиката ще може да се включи в шоуто.

Представлението е с продължителност около 90 минути, като в него участват общо 13 артисти.

Мениджър на спектакъла „Каубои и индианци в музика и стих” е Лили Друмева-О’Райли.

Представлението е част от турнето из България, което включва шест града и се реализира със съдействието на Посолството на САЩ. В Кърджали то се реализира по идея и с логистичната подкрепа на Дружество „Приятели на САЩ”-Кърджали и Община Кърджали.

Лили Друмева е певица, автор на песни, основен музикант и основател на кънтри групата Lilly of the West през 1996 г. Тя е продуцент и издател на деветте студийни албума на състава, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. Lilly of the West имат престижни награди за първи места от фестивали в Холандия и Съединените щати. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател на развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини