Екип от наши учени и журналисти готви филмова поредица за исляма

    Екип от наши учени и журналисти готви филмова поредица за исляма. Известни имена в документарлното кино като Стефан Тенев,изследователката Невена Граматикова и журналистката Нихал Йозерган са подготвили сценарий за седемсериен телевизионе сериал под работното заглавие „Нопознития ислям“. Първата серия е озаглавена  „Странната дилема на Истанбул и София“,вторият -“Какво не знаем за исляма“,третият-“Конфронтацията между християнство и ислям“,четвъртият-“Течения в исляма“,петият-“Ислямски религиозни общности в България“,шестият-“ Република Турция и Дианетът“ и седмият-“Религията в постмодерният свят“.
    Акцент ще се постави върху ролята на Дианета/турската агенция по вероизповеданияга/ за недопускане на радикални течения на исляма в нашата страна, както и върху материалната и духовна култура на алевитите, едно малко познато направление в мюсюлманската религия.
    Това съобщи за Кърджали бг вести режисьорът Стефан Тенев. Той ще режисира лентата. Тенев е завършил журналистика и българска филология в Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Работил е Киностудията на Народната армия, минал е през БНТ, правил е предавания за бТВ.
    Автори на сценария са изследователката Невена Граматикова, Стефан Тенев и Стефан Баласчев.Продуценти са Наталия Димитрова и Нихал Йозерган.
    Георги Кулов

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини