ОИК в Кърджали регистрира четири партии и четири инициативни комитета за изборите наесен

Четири партии са регистрирани досега за участие в изборите на есен в Общинската избирателна комисия       /ОИК/ в Кърджали. Това са Българска социалдемокрация, България без цензура, ГЕРБ и Национален фронт за спасение на България. Срокът е до 14 септември, каза председателят на комисията Даниела Петрова. 

Винаги има партии и коалиции, които се регистрират в последния възможен момент, но имаме и случаи, в които представителите им идват в първия работен ден на комисията –  за тези избори първа бе  партия Българска социалдемокрация.

Има регистрирани и четири инициативни комитета на независими кандидати за кметове на селата Рани лист, Скалище, Жинзифово и Бели пласт. По две заявления за инициативни комитети още не е взето решение за регистрация – за кметове на селата Царевец и Ненково. 

Когато бъдат уточнени и назначени назначили членове на секционните избирателни комисии, ще започне и обучението им, каза председателят на ОИК. Вчера са излезли списъците с избирателите по секции, на база на които ще се вземе решение и за състава на СИК.

ОИК в Кърджали се състои от 13 членове – председател, двама заместници, секретар и членове. Даниела Петрова е председател, зам.-председатели Петър Бояджиев и Иван Робов, секретар – Фахри Хасан. 

Сайтът на ОИК работи и от там хората могат да се ориентират за текущите новини. Качваме всичко, което е наше задължение.

На тези избори няма да има видеоизлъчване на заседанията на ОИК.Комисията обявява в сайта си кога са заседанията и граждани могат да присъстват на тях.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини