Tesla Model S P85D се ускорява до 100 км/ч за 2,8 секунди

Компанията Tesla съобщи, че електромобилът Model S ще има нов, специален режим на работа, който се нарича Ludicrous. При този режим автомобилът се ускорява от 0 до 100 километра в час само за 2,8 секунди. Предишният подобен режим се наричаше Insane и при него ускорението от 0 до 100 километра в час ставаше за 3,1 секунди.

Илън Мъск сподели, че при Ludicrous, ускорението достига 1,1 G, а това е повече от ускорението при свободно падане. "Това е все едно да си имате собствено увеселително влакче" - коментира Мъск, който традиционно тества всички нови електромобили, режими и възможности.

Мъск добави, че Tesla Model S е с променена конфигурация и това не е просто обновяване на софтуера. Новата конфигурация не е безплатна, понеже се използва ново оборудване, за да се постигне подобно ускорение. Една от модификациите е новият предпазител, който не се задейства при краткотрайно натоварване с много голяма сила на тока. Обновяването е опционално и струва 10 000 американски долара за нови клиенти и 5 000 щатски долара за хората, които вече са закупили този електромобил.

Мъск анонсира и още две нови неща: Model S 70 с нови 70 KWh акумулатори и цена 70 000 американски долара и нов блок 90 KWh акумулатори с цена 3000 щатски долара.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини