Глобен в Урануполи родопчанин не може да си плати акта

Българин, глобен за неправилно паркиране в гръцкото курортно село Урануполи, дни наред не може да си плати акта, тъй като гръцките банки не работят. Борислав Митов (51 г.) от Мадан пътувал служебно в южната ни съседка. На прибиране към България преди седмица решил да мине през известния манастирски комплекс Метеора, а после паркирал на няколко метра от паркинга за ферибота, с който потеглил за остров Амулиани в северния край на Атонския залив. Като се върнал обаче, на предното стъкло видял фиша с глоба от 80 евро за неправилно паркиране.


„Не съм видял знака, но вината си е моя. Санкциите в Гърция са солени. Наложи се принудително да остана в неделя и бях твърдо решен на следващия ден да си платя глобата, за да нямам проблеми при следващи пътувания. А и ако плащането стане до 10 дни след съставянето на фиша, сумата е наполовина. Отидох в пощата в Кавала в понеделник и се оказа, че не мога да платя, защото банките не работят“, разказа Митов.


Оттогава за него започва ходенето по мъките. Казали му, че може да погаси глобата си в България, но и това се оказало невъзможно. 

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини