Бизнес и училище препитаха бъдещи екскурзоводи,за отличниците парични награди

Бизнес и училище препитаха бъдещи екскурзоводи ,като за победителите са осигурени парични награди.Единадесетчленно жури от бизнесмени,журналисти и преподаватели оценяваше знанията на изявени ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Асен Златаров“.Идеята за провеждането на конкурса е на Туристическа асоциация „Перперикон“ с председател инж.Фахри Идриз,а наградите от фирма „Меаца“-ЕООД.Фахри Идриз председателстваше журито,което по специална скала оценяваше знания и артистичност на участниците в състезанието.Идеята е младите екскурзоводи да станат гидове на екскурзия до Асеновград и Пловдив на своите съученици,спонсорирана от „Меаца“ЕООД.

Бъдещите екскурзоводи разказаха за едни от най-атрактивните исторически паметници и природни феномени на Източните Родопи като манастирския комплекс „Св.Йоан Предтеча“,пещерата Утроба,Каменната сватба,Дамбалъ и др.Презентациите им бяха съпътствани с мултимедийно представяне.Те допълниха изложенията си и със информация за исторически паметници в страната,като ги сравниха с тези от нашата област.

Симона Чаушева,Белгин Осман,Нерсил Мехмедали,Симона Атанасова,Христина Ангелова и Красимир Станков се престрашиха да застанат пред авторитетното жури.Кой от тях ще грабне приза „Най-добър млад екскурзовод“ ще стане ясно на 14 май,когато професионалната гимназия ще изпраща своите абитуриенти.Тогава ще бъдат връчени наградите.

Директорът на златаровци Кръстина Чорбаджийска благодари на бизнеса за подадената ръка и дадения шанс учениците да покажат колко много се стараят. Според нея всички участници в състезанието са победители. Те са готови за публични изяви. След тази виртуална екскурзия, вие ще бъдете наши екскурзоводи в една истинска екскурзия,каза още Чорбаджийска.Тя бе категорична, че се гради мост между образование и бизнес.

Научихме много неща благодарение на вашия труд, обърна се към участниците в надпреварата Фахри Идриз. Той подчерта, че те заслужават награда за труда си.Вие имате достатъчно знания да вървите срещу ветровете на живота, подчерта председателят на туристическата асоциация „Перперикон“.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини