Кърджалийски зевзеци предлагат такса "смет" да отпадне,роми безвъзмездно да събират боклука

Каруци извозват сметта в Малмьо

Кърджалийски зевзеци предлагат такса „смет” да отпадне и роми да събират боклука за тяхна сметка.Те дават за пример шведския град Малмьо,където боклука се събира с каруци.Шведите с един удар удрят два заека:хем екологично,хем атрактивно за туристите.

В Кърджали каруците са бол.Освен това те имат опит в разделното събиране на отпадъци.Искаш метали-имаш ги.Искаш ПВЦ-също.Хартия също се намира.Всичко това се пренася с конска тяга.Освен това мургавите не се притесняват да заработват на сметището,където допълнително „обработват” отпадъците.

Бизнесът с боклука е печеливш в италианските градове,където с него се занимава мафията.И за нашите роми той-може да стане добър бизнес.И в Кърджали ще се издигнат ромски палати като в Костинброд.И без това сме в десетилетието на ромското включване и трябва да се постараем да повишим благосъстоянието на нашите съграждани от кв.”Боровец”.

Идеята има още едно предимство.Няма да плащаме на сметосъбиращи фирми ,които след това да запорират сметките на общината.Ромите ще извършват услугата за тяхна сметка,а ние ще си спестяваме такса „смет”,която правителствата и без това се чудят как да повишат,чрез косвени санкции.

Георги Кулов

Нашата конска тяга не е за подценяване
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини