Нещата, които не трябва да правите на пияна глава

Има доста неща, които не трябва да правите под влиянието на алкохола – шофиране, звънене на бившия/бившата, караоке и т. н. Но има и други активности, които могат да бъдат опасни не само за околните, а и за вашето собствено здраве, когато сте под влиянието на алкохола.

Ето и какво още не трябва да правите в пийнало състояние:

1. Болкоуспокояващи

Ацетаминофен е една от най-активните съставки на болкоуспокояващите, която обаче вреди на черния дроб. В съчетания с алкохол, негативните ѝ ефекти върху този орган са още по-големи.

2. Каране на лодка

Пиянството е причината за 39% от инцидентите с лодка в САЩ. Карането на този плавателен съд може да бъде опасно, колкото и шофирането. Тъй като мозъкът ви е замъглен, няма да може да координирате добре лодката и вероятността да се случи нещо лошо е много голяма. Без значение в какви води сте, винаги носете спасителна жилетка. Не са малко случаите на паднали зад борда подпийнали мъже и жени.

3. Хазарт

Много казина залагат на това гостите им да си пийнат и да започнат да грешат. Неслучайно и напитките в тях са безплатни. Но ако не искате да бъдете напълно разорен и с няколко дълга към съмнителни типове, по-добре не смесвайте алкохола и хазарта.

4. Гореща вана

Във филмите постоянно гледаме как някои дами лягат във ваната с пяна и държат в ръка чаша вино или шампанско. Ако говорим за една чаша, това е допустимо. Но ако сте пийнали повечко и се потопите във горещата вода, това може да доведе до сериозна дехидратация.

Експертите обясняват, че горещата вода и алкохолът в комбинация водят до повишаване на температурата на тялото, главоболие, обезводненост и дори вероятна смърт.

5. Плуване

Алкохолът е причина за 70 % от смъртните случаи, свързани с водни спортове. Спиртните напитки нарушават чувството за координация, баланса, правилната преценка и дори временно намаляват силата на зрението и слуха ви

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини