Завръщането на луксозния бохо стил

Дори и да не сте били едни от най-добрите в предметите по приложни изкуства в училище, когато става дума за рязане, бродиране и сглобяване на различни аксесоари в името на стила, не бихте се отказали от малко ръчен труд. Това сега може да се окаже изключително ценно умение, тъй като времето на луксозния бохо стил отново настъпи. Днес този стил е повече от ресни и цветя в косите. И все пак помислете как да включите това лято аксесоари с ресни, дълги стелещи се рокли, дрехи с апликации и бродерии, плетени кожени колани, рокли, плетени на една кука... Тези дрехи с характерни детайли и материи вървят ръка за ръка със сребърни бижута и ухания на пачули и къна. Ето че стилът от 70-те е отново в пика на своята модна популярност.

Днес в много от стиловете присъства поне един бохо елемент. Никой не ходи на парти със строг костюм с панталон, но ако в сакото има нещо „мръсно“, нещо смачкано, а панталонът е украсен с ресни – стилът е различен. Припомнете си Сиена Милър, която винаги, независимо от тенденциите и дрескода е с нещо бохо във визията си, като например ризите с бродерии и велурените ботуши. Кейт Бозуърт, Мишел Уилямс, Алесандра Амброзио, Кейт Хъдзън – в стила на всяка една от тях се откроява с характерния си стилен бохо почерк.

Разбира се, може да включите само един елемент във вашата бохо визия. Кафтанът е знакова дреха, която може да комбинирате с кожен панталон, дънки и панталони тип капри. Такива комбинации показаха за пролетта и лятото модни къщи като Roberto Cavalli, Temperley и Pucci – апликациите и бродериите са една от най-открояващите се характеристики на съвременния хипи акцент в стила.

Според дизайнерката Исабел Марант, важно е във визията си да имате един елемент в бохо стил, по възможност луксозен, и никога да не сте от глава до пети в бохо.

 

Chloe SS 2014, Isabel marant SS 2014, Roberto Cavalli SS 2014, Versace SS 2014, Roberto Cavalli SS 2014 Снимки: Getty, Reuters

Бижутата са един от ключовите елементи – изберете чифт обици (като при Isabel Marant) или огърлица от златни монети (като при Versace). Между другото, златистите пендари са един страхотен начин да се впишете в тази тенденция.

Сандали с ниска подметка и каишки (Chloe, Lanvin) са друг подходящ аксесоар за този стил. Комбинация с разкъсани дънки и любимата ви стара тениска е идеално съчетание – добавете шапка и дълга чанта с ресни.

Разровете се из архивите на майка си, за да измъкнете някой модел чанта от 70-те или стара кожена чанта, която също носи белезите на хипи течението от това време. Това са истински винтидж находки, които ще ви послужат през цялото лято.

Идеята е да постигнете визия на дама, която е пътувала доста, а натрупаните знания и опит помагат излъчването ѝ да е на жена с широка обща култура, рафиниран стил и свободен дух. Така ще изглеждате като жена, която знае мястото си.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини