Наквасени и неориентирани превръщат улиците в ад

Наквасен пресече на диагонал току пред бронята на идващ автомобил


Грандиозна тапа парализира хасковските улици и кръстовища в работния 30-ти декември. Почти всички ключови пътни възли в града са затлачени от огромен брой автомобили, сред които за разнообразие щъкат пешеходци. Последните нямат избор, защото задръстванията продължават до четвърт час - особено по бул. „България“ в района на зеленчуковия пазар. В този участък изобилстваха безумни престроявания, направени в последния момент и, разбира се, без мигач. Налице бяха и голям брой автомобили с различна от хасковска регистрация, а объркването на гостите вливаше допълнителен хаос в движението.

За капак, солидно наквасени описваха осморки по пътното платно и залагаха истински бомби със закъснител за невнимателния шофьор. Мъж на средна възраст с полупразно патронче водка в ръка например пресече три пъти в двете посоки бул. „България“ в района на Младежкия център. Когато се озова на тротоара до зеленчуковия пазар, вече бе забравил защо бе тръгнал и пое обратно. Толкова устремно, че едва не се блъсна в задницата на отминаващ автомобил.

Пешеходци, още снощни, пресичаха по диагонал платното в района на съда и Градската градина. На „Добруджа“ пък бе забелязан индивид, който бе избрал да върви по осевата линия. Накрая все пак избра измежду ляв и десен тротоар, но го направи с видимо пренебрежение към идващите насреща му автомобили. Даже не ги погледна. Добре, че шофьорите го виждаха.

Г.Христов

Задръстването покрай пазара продължи 15 минути
Каручката вдясно, всъщност искаше да поеме наляво
Гостът от Варна до последно се чудеше надясно или направо
От всяка уличка струяха автомобили, на всяка уличка имаше пешеходци
Изпълнение с марка "К"-джип изпреварва по дясната лента до Захарната
За да завие наляво
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ам
    Амазония
    10 0
    15:41, 30 дек 2013
    Дунав да течеше през Хасково, нямаше толкова да го обикаляме. Целият проблем идва от поточето, което тече през града. Самодоволните шофьори са само подправка към него. Все пак за да има малко поне морално удовлетворение за тези, които чинно чакат в задръстванията пуснете 5 минути дневно в телевизията кадри под надслов "Минутата на тариката". На село е по-добре да чакаш, отколкото да те обсъждат.

Още новини

Последни новини